Praktisk kurs: Mat i kris, laga och lagra

Hur lagar vi mat på ett säkert sätt när strömmen har gått och vilka möjligheter finns i just vår bygd? Här testar vi matlagning och bakning utan ström, vatten i kranen eller öppna butiker. Mat som värmer och ger näring håller humöret uppe och signalerar trygghet. Att laga bra och näringsriktig mat, där vi utgår från tillgången av råvaror snarare än det som står i recept, är något av en bortglömd konst. Här ger vi användbara tips kring vilka råvaror som är bra att ha hemma, men också några näringsrika livsmedel som går att plocka i skog och mark och hur man kan använda dem. Med några enkla basrecept är kriskockandet varken så svårt eller torftigt, bra att ha kanske om kassan är skral någon månad.

Vi lagar och äter en trerättersmiddag baserad på säsongens superlokala råvaror.

Tid: 10 maj klockan 11.00- ca 14.00
Plats: Kursen genomförs på lämplig plats utomhus

Anmälan till christina@coompanion.se senast 3 maj, obs ange eventuella allergier!

Ann Sellbrink har lång erfarenhet av att driva klimatsmarta restauranger, med jobb både som kock och i restaurang, med matlagningskurser och events, både inom- och utomhus. Hon har drivit och jobbat i matsvinnsprojekt, och är en fena på ”svinnmatlagning”. Ann är utbildad kostrådgivare och föreläser gärna om kopplingen mat-hälsa- klimat. Hon odlar och håller djur på hemmaplan med sikte på ökad självförsörjning.